Bankschroef

Op zoek naar kleine of een grote bankschroeven, een set wielen of een wringstok?

Bankschroef voor houten werkbankGrote bankschroef, kleine bankschroef? Op een werkbank plaats je een bankschroef. Hier vindt u de grote bankschroef en de kleinere bankschroef. 

U kunt daarbij onder andere kiezen uit middelzware bankschroeven voor het iets lichtere werk of zware bankschroeven voor de professionele werkbank. Wie zijn werkbank eenvoudig wil kunnen verplaatsen, voorziet deze van een set van 4 blokkeerbare wielen om zo de werkbank eenvoudig van locatie te kunnen wijzigen zonder veel in te hoeven leveren op het gebied van stabiliteit. Bijkomend voordeel voor veel mensen is dat de werkbank door het monteren van de wielen ook iets hoger door wordt.

Wie behalve naar een bankschroef ook op zoek is naar informatie om een eigen werkbank te bouwen kan een kijkje nemen onder de menu-optie "werkbank bouw tekening" waar onder andere een leuk boek vermeld staat waar men tal van tip en trucs voor het maken van een eigen werkbank in kan vinden.

 

!

Bankschroef middelgroot

Middelgrote bankschroef voor wie een eigen werkbank wil maken.

Dit is de middelgrote bankschroef zoals die bijvoorbeeld ook op onze timmermans werkbank model Advanced wordt toegepast. Klik hier om een kijkje te nemen bij deze timmermans werkbank die het favoriete hobby-model van onze klanten is.

Typenummer: HV515

Hartafstand geleidestangen: 150 mm

Diameter geleidestangen: 14 mm

Diameter schroefspindel M24

Totale lengte van de punt van de geleiders tot de kop van het wringblok is 385 mm

Grootste breedte (het montageblok dat onder de tafel komt) is 178 mm

Hoogte montageblok 42 mm

Spindellengte circa 24 cm (trek daar de dikte van de rand van de werkbank en de dikte van het te maken klemblok af om het maximale klembereik te berekenen)

Gewicht: circa 4,5 kg

 

Bankschroef groot

Grote bankschroeven voor wie zelf een werkbank wil maken.

Dit is de bankschroef zoals die bijvoorbeeld aan de voorzijde op onze professionele meubelmakers werkbanken modellen Premium wordt toegepast. Deze bankschroef is dan ook bijzonder zwaar en degelijk uitgevoerd en staat daardoor garant voor een lange levensduur en groot gebruiksgemak. Klik op deze link om een kijkje te nemen bij deze meubelmakerswerkbanken uit onze reeks van werkbanken voor één persoon.

Hartafstand geleidestangen: 170 mm

Spindellengte circa 31 cm (trek daar de dikte van de rand van de werkbank en de dikte van het te maken klemblok af om het maximale klembereik te berekenen)

Gewicht circa 8 kg 

 

Dit product is momenteel niet op voorraad. 

Wringstok

Losse wringstok voor gebruik in de Middelgrote bankschroef of de grote bankschroef. De houten knoppen worden los bijgeleverd zodat die vastgelijmd kunnen worden nadat de stok in de bankschroef is gestoken.

De wringstok heeft een diameter van circa 27,5 mm en een lengte, inclusief de houten knoppen, van circa 29 cm.

Wielenset

Wie zijn werkbank makkelijk wil kunnen verplaatsen monteert eenvoudig deze wielenset onder de poten van de bank. De set bestaat uit 4 de zwenkwielen zodat de bank daarmee heel eenvoudig in iedere richting verplaatst kan worden.

Doordat alle 4 de wielen vastgezet kunnen worden blijft de werkbank toch stabiel. Tijdens het vastzetten wordt niet alleen het wiel zelf maar ook de draaikrans geblokkeerd waardoor de wielen niet kunnen rijden maar ook niet kunnen draaien om zo een stabiel geheel te vormen.

De hoogte van de wielen is ongeveer 13 cm zodat de werkbank door het monteren ervan ook circa 13 cm hoger komt te staan.

Het draagvermogen van ieder wiel afzonderlijk is 150 kg 

De montageplaat is 80 x 105 mm groot.

Verbeterde Houtolie, 1 liter

Wie zuinig is op zijn werkbank zorgt ervoor dat deze goed beschermd wordt.

Door de werkbank direct na montage en als periodiek onderhoud van een aantal lagen Verbeterde Houtolie te voorzien voorkomt u dat vocht  en stof uw werkbank snel een "gebruikt" uiterlijk geven. Deze bescherming zorgt er tevens voor dat de werkbank zich rustiger aan wisselende temperaturen en luchtvochtigheid aan kan passen waardoor de levensduur wordt verlengd.

 

Werkwijze is als volgt:

  • Breng de olie dun aan met een kwast.
  • Laat ongeveer een half uur intrekken.
  • Veeg de dan nog op het oppervlak aanwezige olie weg met schone, droge doeken.
  • Laat de doeken uitgespreid drogen of dompel ze in een bak water om broei (gevaar voor spontane ontbranding) te voorkomen.
  • Herhaal deze behandeling een aantal dagen tot het hout volledig verzadigd is en niets meer op neemt.

 

Meer weten over Verbeterde Houtolie of de andere ambachtelijke oliën van deCokerije? Kijk dan hier.