Onderdelen & toebehoren

Op zoek naar een kleine of een grote bankschroef, een set wielen of een wringstok?

Zelf een werkbank maken? Kijk dan hier voor losse bankschroeven en overige toebehoren.Wie zelf een werkbank wil (ver-)maken heeft daarvoor natuurlijk "ijzerwerk" nodig zoals bijvoorbeeld bankschroeven. Op deze pagina vindt u daarom de benodigdheden om zelf aan de slag te gaan.

U kunt daarbij onder andere kiezen uit een middelzware bankschroef voor het iets lichtere werk of een zware bankschroef voor de professionele werkbank. Wie zijn werkbank eenvoudig wil kunnen  verplaatsen, voorziet deze van een set van 4 blokkeerbare wielen om zo de werkbank eenvoudig van locatie te kunnen wijzigen zonder veel in te hoeven leveren op het gebied van stabiliteit. Bijkomend voordeel voor veel mensen is dat de werkbank door het monteren van de wielen ook iets hoger door wordt.

Wie behalve naar materialen ook op zoek is naar informatie om een eigen werkbank te bouwen kan een kijkje nemen onder de menu-optie "werkbank bouw tekening" waar onder andere een leuk boek vermeld staat met tal van tips en trucs voor het bouwen van een eigen werkbank.

 

!

Onderkast Hobby 1

Deze onderkast is uitgevoerd in geplastificeerd spaanplaat en heeft zowel een open vak als een vak met een deur. De kast wordt als bouwpakket geleverd en heeft de volgende afmetingen: L x B x H: 1000 x 430 x 500 mm. Het gewicht is 25 kg en de kast is geschikt voor werkbanken van de volgende typen:

 

 Let op:

 • Deze prijs is INCLUSIEF verzendkosten.
 • Dit model wordt rechtstreeks vanuit onze fabriek naar u verzonden. De levertijd is daardoor normaliter circa 2 weken.

 

Onderkast Hobby 2

Deze onderkast is uitgevoerd in geplastificeerd spaanplaat en heeft zowel 4 laden als een dicht vak dat afgesloten wordt door twee deurtjes. De kast wordt gemonteerd geleverd en heeft de volgende afmetingen: L x B x H: 1000 x 410 x 460 mm. Het gewicht is 30 kg en de kast is geschikt voor werkbanken van de volgende typen:

 

 Let op:

 • Deze prijs is INCLUSIEF verzendkosten.
 • Dit model wordt rechtstreeks vanuit onze fabriek naar u verzonden. De levertijd is daardoor normaliter circa 2 weken.

 

Onderkast Pro 1

Deze onderkast is uitgevoerd in hoge kwaliteit gefineerd spaanplaat en heeft zowel een open vak als een vak met een deur. De kast wordt als bouwpakket geleverd en heeft de volgende afmetingen: L x B x H: 1195 x 475 x 460 mm. Het gewicht is 28 kg en de kast is geschikt voor werkbanken van de volgende typen:

 Let op:

 • Deze prijs is INCLUSIEF verzendkosten.
 • Dit model wordt rechtstreeks vanuit onze fabriek naar u verzonden. De levertijd is daardoor normaliter circa 2 weken.

 

Onderkast Pro 2

Deze onderkast is uitgevoerd in hoge kwaliteit gefineerd spaanplaat en heeft zowel 4 laden als een dicht vak dat afgesloten wordt door twee deurtjes. De kast wordt gemonteerd geleverd en heeft de volgende afmetingen: L x B x H: 1195 x 480 x 460 mm. Het gewicht is 40 kg en de kast is geschikt voor werkbanken van de volgende typen:

 

 Let op:

 • Deze prijs is INCLUSIEF verzendkosten.
 • Dit model wordt rechtstreeks vanuit onze fabriek naar u verzonden. De levertijd is daardoor normaliter circa 2 weken.

 

Bankschroef middelgroot

Middelgrote bankschroef voor wie een eigen werkbank wil maken.

Dit is de middelgrote bankschroef zoals die bijvoorbeeld ook op onze timmermans werkbank model N worden toegepast. Klik hier om een kijkje te nemen bij deze timmermans werkbank die het favourite hobby-model van onze klanten is.

Hartafstand geleidestangen: 150 mm

Diameter geleidestangen: 14 mm

Gewicht: circa 4,5 kg

Bankschroef groot

Wringstok

Losse wringstok voor gebruik in de Middelgrote bankschroef of de grote bankschroef. De houten knoppen worden los bijgeleverd zodat die vastgelijmd kunnen worden nadat de stok in de bankschroef is gestoken.

De wringstok heeft een diameter van circa 27,5 mm en een lengte, inclusief de houten knoppen, van circa 29 cm.

Ronde Bankhaken, set van 2

Bankhaken worden gebruikt om snel en eenvoudig werkstukken te klemmen.

Deze ronde bankhaken zijn bedoeld van gaten van 19 of 20 mm. Ze worden geleverd per set van 2 stuks en hebben een schacht van circa 18,5 x 51 mm en een kop van 30 x 15 mm.

Wielenset

Wie zijn werkbank makkelijk wil kunnen verplaatsen monteert eenvoudig deze wielenset onder de poten van de bank. De set bestaat uit 4 de zwenkwielen zodat de bank daarmee heel eenvoudig in iedere richting verplaatst kan worden.

Doordat alle 4 de wielen vastgezet kunnen worden blijft de werkbank toch stabiel. Tijdens het vastzetten wordt niet alleen het wiel zelf maar ook de draaikrans geblokkeerd waardoor de wielen niet kunnen rijden maar ook niet kunnen draaien om zo een stabiel geheel te vormen.

De hoogte van de wielen is ongeveer 13 cm zodat de werkbank door het monteren ervan ook circa 13 cm hoger komt te staan.

Het draagvermogen van ieder wiel afzonderlijk is 150 kg 

Verbeterde Houtolie, 1 liter

Wie zuinig is op zijn werkbank zorgt ervoor dat deze goed beschermd wordt.

Door de werkbank direct na montage en als periodiek onderhoud van een aantal lagen Verbeterde Houtolie te voorzien voorkomt u dat vocht  en stof uw werkbank snel een "gebruikt" uiterlijk geven. Deze bescherming zorgt er tevens voor dat de werkbank zich rustiger aan wisselende temperaturen en luchtvochtigheid aan kan passen waardoor de levensduur wordt verlengd.

 

Werkwijze is als volgt:

 • Breng de olie dun aan met een kwast.
 • Laat ongeveer een half uur intrekken.
 • Veeg de dan nog op het oppervlak aanwezige olie weg met schone, droge doeken.
 • Laat de doeken uitgespreid drogen of dompel ze in een bak water om broei (gevaar voor spontane ontbranding) te voorkomen.
 • Herhaal deze behandeling een aantal dagen tot het hout volledig verzadigd is en niets meer op neemt.

 

Meer weten over Verbeterde Houtolie of de andere ambachtelijke oliën van deCokerije? Kijk dan hier.

Bankschroeven